nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Het kantoor van de toekomst - Sparo Tapijttegels

Het kantoor van de toekomst

kantoor van de toekomst

Het kantoor van de toekomst

Kantoren en werkplekken maken op dit moment vreselijk veel veranderingen door. Van Hybride werken, kantoortuinen, technologische snufjes en een focus op duurzaamheid. Dit rijst de vraag: hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit? Wat mag je verwachten van een hip kantoor binnen nu en 2 jaar?

Hybride werken

Corona heeft het hybride werken – werk waar mensen deels thuis en deels op kantoor werken – een enorme vlucht gegeven. Dit blijkt ook wel uit de vele onderzoeken die het afgelopen jaar zijn gepubliceerd. Zo onderzocht het CBS eind 2021 dat 66% van de bedrijven waar hybride werken mogelijk is, dit ook als een vast onderdeel blijft faciliteren.

hybride werken cbs

Cijfers hybride werken. Bron: CBS.

Het kantoor van de toekomst moet dus sterk rekening houden met het feit dat er zelden volle bezetting zal zijn. Het kantoor van de toekomst moet worden ontworpen met het oog op een kleiner personeelsbestand. Ga je hier flexplekken voor gebruiken of lossen kantoren dit op een andere manier op?

Technologische ontwikkelingen

Uiteraard staat ook de technologie niet stil. Kantoren worden tegenwoordig steeds vaker beveiligd met smart lock (sloten die je opent met je telefoon), hebben 5G netwerken en gebruiken AI om taken waar nodig uit te besteden. Dit kunnen taken zijn zoals agendabeheer, het plannen van reizen of het laten schrijven van simpele content.

Er zal steeds meer een beroep worden gedaan op technologie om de belangrijkste taken te beheren en processen te automatiseren. Dit zorgt mogelijk voor een kleiner personeelsbestand. Dit gecombineerd met het toenemende hybride werken, gaat absoluut zorgen voor minder uit de kluiten gewassen kantoren. 

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid gaan de ontwikkelingen ook razendsnel. Steeds meer bedrijven bieden circulaire kantoorinrichting, gaan over op LED-verlichting en stoppen met onnodig printen van documenten.

Circulair ondernemen speelt hierin een belangrijke rol. Met circulair wordt bedoeld dat je producten, materialen of grondstoffen zoveel mogelijk opnieuw gebruikt. Dit zorgt natuurlijk voor een enorme afvalreductie. Steeds meer komt het besef dat het hergebruik van producten en materialen duurzamer is dan zelfs recyclen. Je kunt producten vaak beter een tweede leven geven, dan deze te onderwerpen aan een recycle-proces.

Dat circulair ondernemen steeds belangrijker wordt merken wij ook bij Sparo. Onze ReUse tapijttegels maken een enorme vlucht. ReUse is onderdeel van het ReEntry programma, waarbij we oude tapijttegels uit kantoren halen, deze vervolgens naar kwaliteit sorteren en opnieuw commercieel in de markt zetten.

Meer groen

In lijn met de verduurzaming van kantoren zien we ook steeds meer groen terugkomen. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat planten zorgen voor een hogere luchtvochtigheid, leiden tot een positievere gemoedstoestand én tot minder ziekteverzuim.

Ook blijft dat medewerkers na het toevoegen van al dat groen meer tevreden zijn over hun eigen functioneren dan ze daarvoor zijn. Dit geldt ook voor hun verwachting over hoe tevreden de werkgever over dit functioneren is.

groen kantoor Het Japanse Nendo gaat al heel ver wat groen bertreft. Foto door: Takumi Ota 

Werkplek of ontmoetingsplek?

Waar hybride werken de norm wordt of al is, zal het kantoor ook steeds meer de rol van ontmoetingsplek vervullen. Het wordt een plek waar je met collega’s afspreekt als je elkaar al een tijdje niet meer hebt gezien, of vergaderingen moet houden. 

Werk wat focus vereist, of waar je je directe collega’s niet direct bij nodig hebt, wordt steeds vaker thuis gedaan. Goed voor de productiviteit, minder belasting op ons milieu en ook werkgevers besparen hierdoor ruimte en reiskosten.

Hoe zie jij het kantoor van de toekomst?

Het bovenstaande is eigenlijk al aan de gang, en misschien wel het kantoor van nu. Wij zijn daarom benieuwd hoe jij het kantoor van de toekomst ziet. Welke innovaties gaan we absoluut terugzien? 

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman