FAQs

Veelgestelde Vragen

Krijg hier antwoord op de meest gestelde vragen.


Boucle
Dit is een tapijtmateriaal waarbij het poolmateriaal wordt gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. Er zijn vele mogelijkheden namelijk een fijne luspool, grove luspool, hoge of lage compacte luspool en zogenaamde hoog-laagstructuur.

Frisé
Bij een friséstructuur zijn de polen doorgesneden en is het garen in elkaar gedraaid (getwijnd). Hierdoor kun je iedere pool van de andere onderscheiden en krijgt het een levendige uitstraling.

Hoogpolig
Hoogpolig maakt een tapijttegel heel zacht door de opstaande tapijtharen. Een nadeel van deze tegel is het arbeidsintensieve onderhoud en momenteel is de trend een tapijttegel die laagpolig is.

Haarfeld / Naaldvilt
Dit soort tapijt wordt met behulp van de techniek ‘vernaalden’ gemaakt. U kent deze wellicht als de Heugafelt tapijttegel van 'van Heugten!'

Rib
Hetzelfde als naaldvilt, maar dan in rib structuur. Ideaal voor in de hal (schoonloop) en keuken. Geschikt voor in vochtige ruimtes.

Velours
Bij dit soort tapijt zijn alle poollussen tijdens het weven of tuften doorgesneden. Zachte vlakke structuur.

100% kwaliteitsgarantie. Mocht je niet tevreden zijn, dan vinden we hier altijd een oplossing voor. Wij zijn dan ook enorm trots op onze klanttevredenheid!

Wij hebben onze tapijttegels een kwaliteit mee gegeven zoals W1, W2, W3, ReUse A en ReUse B. Meer informatie hierover lees je op deze kwaliteitsnorm pagina.

De tapijttegel is een vierkant stuk tapijt van textiel dat bestaat uit een bitumen onderkant. Aan de bovenkant vind je de zogenaamde pool. Deze bestaat uit draadeinden of lussen van materialen zoals wol, kunstgaren (polyamide en polypropyleen) en katoen. Tapijttegels zijn er in verschillende kleuren en designs zodat je naar eigen inzicht je vloer kan inrichten.

Wij hebben dubbelzijdige tapijttape zowel voor het tijdelijk als permanent leggen van tapijttegels. Wij hebben dubbelzijdige linnen expo tape wat inhoudt dat dit ideaal is voor het tijdelijk bevestigen van tapijttegels. Pas na drie maanden hecht deze tape zich aan de ondergrond zodat deze tape vooral wordt toegepast bij tijdelijke evenementen zoals bijvoorbeeld een beurs, feest of expositie.

Daarnaast hebben we dubbelzijdige tapijttape wat ideaal is voor een permanente hechting van tapijt en vloerbedekking.

Tevens hebben wij TacTiles. TacTiles zijn transparante vierkantjes van 75 x 75 mm.

TacTiles verbinden tapijttegels horizontaal aan elkaar. Daardoor ontstaat een ‘zwevende vloer’ die niet uitzet of krimpt. Zo heb je geen lijm nodig en voorkom je kleverige rommel en beschadiging van de ondervloer. TacTiles zijn dus ideaal om snel, eenvoudig en schoon tapijttegels te installeren.

Je plaatst de TacTile op de hoek van een tegel, waarna je de aangrenzende tegels erop aansluit. De TacTiles zorgen voor een sterk horizontaal verband, maar je kunt de tegels gemakkelijk optillen. Wilt je een tegel vervangen? Til de oude op, plaats de nieuwe, klaar! Na de installatie blijft er weinig afval achter. Je hoeft bovendien geen gereedschap schoon te maken of weg te gooien of een emmer lijm te verslepen. Een doos TacTiles van 500 stuks weegt slechts 1 kilo!

TacTiles stoten nauwelijks chemische stoffen uit en zijn, net als drinkflesjes, gemaakt van PET. Daardoor kunnen ze gemakkelijk worden gerecycled. TacTiles passen binnen alle duurzame certificeringsprogramma’s. Tapijt dat is geïnstalleerd met TacTiles, kan moeiteloos worden verwijderd, hergebruikt en gerecycled. De ondergrond blijft schoon en de tapijttegels bevatten geen lijmresten.

Dat is nog eens goed en duurzaam!

Ja, het is wenselijk dat er in ieder geval iemand thuis is bij de levering. Wij leveren de tapijttegels op een pallet en zetten deze voor je deur. De vrachtbrief moet ondertekend worden voor de correcte ontvangst van de goederen. Onvolkomenheden die bij de aflevering zichtbaar zijn of hadden kunnen zijn moeten vermeld worden op de vrachtbrief. Sowieso nemen we vooraf altijd even contact met je op voordat wij de levering bezorgen. Heb je hier meer vragen over? Neem dan contact met ons op.

Ja het is mogelijk om je bestelling zelf op te halen. Dit kan in onze showroom/magazijn in Herveld (Verbindingsweg 12, linkerloods). Zorg voor voldoende ruimte zodat je de gehele bestelling kunt meenemen. Twijfel je of je voldoende ruimte hebt? Neem dan contact met ons op.

Ja dit kan zeker. We kunnen in overleg kijken welke dag/tijd het beste uitkomt. Let wel op: levering in een bepaald tijdsvlak kan kosten met zich meebrengen. Prijzen vanaf €35 per dagdeel (ochtend/middag). Neem contact op voor meer informatie.

Jazeker. Het enige wat je hoeft te doen is ons offerteformulier in te vullen.

De combinatie van tapijttegels en vloerverwarming is zeker mogelijk. De tapijttegels moeten echter niet te hoogpolig zijn want dit isoleert namelijk te veel en kan er voor zorgen dat de vloerverwarming de ruimte niet goed verwarmd.