Karpetten kopen

Karpetten of vloerkleden zijn weer terug van eventjes weggeweest en zijn nu populairder dan ooit. Deze fraaie vloerkleden vegen de vloer aan met de oude saaie traditionele vloerkleden. Met de karpetten van Sparo krijg je een uniek karpet. Samengesteld door onze specialisten, of door jezelf.

Filter
 • karpet human nature 810 beige 2x2,50
  karpet human nature 810 beige 2x2,50

  Karpet Human Nature 810 Beige 2×2,50m

  • Uniek karpet
  • Levering 1-3 werkdagen
  • Ophalen mogelijk
  135 incl. btw per karpet
 • KORTING 25%
  -25%
  polichrome solid w2 4266007, beige randen sluiten niet goed aan.
  polichrome solid w2 4266007, beige randen sluiten niet goed aan.

  Restpartij 45m2 Polichrome Solid W2 4266007, beige-

  • 45m² beschikbaar
  • Levering 1-3 werkdagen
  • Ophalen mogelijk
  245.02 incl. btw per restpartij
Er zijn karpetten in alle mogelijke materialen, afmetingen, kleuren en vormen. Naast vierkante karpetten zijn er ook ronde en zelfs driehoekige karpetten met vele motieven beschikbaar. Kies een vloerkleed met een uniforme kleur of met meerdere kleuren en een bijpassend patroon.

Laag- of hoogpolige karpetten

Je hebt ook de keuze tussen hoog- of laagpolige materialen. Hoogpolige vloerkleden zijn warmer én comfortabeler en sfeervoller. Ze zijn wel moeilijker te onderhouden en schoon te maken van laagpolige karpetten. Laagpolige karpetten met lage garens zien nauwsluitender en zien er eigentijdser uit.

Karpetten zorgen voor een rustige sfeer in huis

Karpetten vervullen meerdere functies in woning en kantoren. Ze zorgen voor een betere verdeling van de beschikbare ruimte. Een woonkamer zonder karpet geeft die een onrustige sfeer. Een tapijt maakt een kamer ook visueel groter. Een vloerkleed brengt meer warmte, comfort en gezelligheid in huis.

Karpetten verhogen je wooncomfort

Naast het visuele aspect hebben vloerkleden ook praktische voordelen. Verminder omgevingsgeluiden door een of meer vloerkleden in de ruimte te leggen. Hoe dikker het tapijt, hoe beter hun isolerend vermogen. Zo vergroten tapijten ook je leefcomfort. Naast geluidsabsorptie zorgen vloerkleden voor een aangenaam binnenhuisklimaat, en dit in alle seizoenen. Dat hangt overigens wel af van het gekozen materiaal voor je karpetten.

Hoogpolige karpetten zorgen voor extra warmte

Karpetten brengen ook letterlijk meer warmte in een kamer. Vooral op koelere vloeren, zoals stenen tegels of gietvloeren zonder vloerverwarming. Dan heeft een vloerkleed meer waarde aan je interieur. Zeker als het hoogpolige vloerkleden zijn. Dat zijn karpetten met langere draden.

Eenheid in je interieur

Een goed gekozen karpet brengt bovendien eenheid en structuur in je interieur. Bestaat je woonkamer uit twee delen en wil je die met elkaar verbinden? Dan is het plaatsen van een vloerkleed een uitstekend idee. Plaats dan een meubelstuk op je karpet. Laat daarbij het karpet doorlopen naar een plaats in je woonkamer die je meer bij je zithoek wilt betrekken.

Tijdloos vloerkleed met een rustige uitstraling

Kies bij voorkeur voor een tijdloos en rustig vloerkleed. Dat vergroot de eenheid in je interieur. Zeker met een karpetten met rustige kleuren en motieven. Die zorgen ook voor meer samenhang.

Karpetten voor een modern interieur

In een modern en kleurrijk interieur kies je best voor een karpet in meerdere kleuren. Doe dit strategisch en zorg ervoor dat de kleuren uit je interieur terugkomen in het karpet.

Karpetten zijn onderhoudsvriendelijk

Karpetten zijn onderhoudsvriendelijk, zeker wanneer je je oog op een laagpolig karpet liet vallen. Deze vloerkleden met korte garens verzamelen weinig of geen stof of haren van onze huisdieren. Een wekelijkse beurt met de stofzuiger volstaat om ze in prima conditie te houden. Onder het vloerkleed is een ander verhaal. Daar kunnen stof en vuil zich wel verzamelen. Zowel de onderkant als de zijkanten van het vloerkleed zijn namelijk wel ontvankelijk voor stof. Het reinigen van laagpolige vloerkleden verloopt veel makkelijker en minder tijdrovend dan van de hoogpolige variant.

Een vloerkleed kun je makkelijk en snel vervangen

Gaf je je interieur een nieuw kleurtje of kocht je nieuwe meubels? Dan kun je je karpet makkelijk vervangen. Dat gaat veel moeilijker bij vaste vloeren, gietvloeren of beton cité vloeren. Daar komt namelijk vervelend breekwerk aan te pas.

Inspiratie voor je karpet nodig?

Planks van 25cm bij 100cm

Ongebruikte tapijttegels

Een warme uitstraling nodig in je huiskamer? Dit tapijtkleed is gemaakt van planks. Dit zijn tapijttegels van 25cm bij 100cm.

Beige tinten voor een mooie warme uitstraling

Planks van 25cm bij 100cm.

Wil jij ook warme voetjes deze winter? Dit karpet voelt niet alleen zacht aan, maar heeft bovendien een warme uitstraling. Door de kleur eigenlijk geschikt voor iedere vloer.

Combineer tapijttegels en creëer een uniek motief

ReUse en ongebruikte tapijttegels

Dit duurzame karpet zul je niet snel ergens anders zien. Door tapijttegels te mixen die perfect bij elkaar passen, krijg je een sfeervol uniek vloerkleed.