nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

8 tips voor het kiezen van tapijttegels - Sparo Tapijttegels

8 tips voor het kiezen van tapijttegels

Sparo Tapijttegels Contact

8 tips voor het kiezen van tapijttegels

Tapijttegels zijn een betaalbare en handige manier om een zachte, mooie vloer te leggen. Als je tapijttegels bestelt zul je zien dat de keuze gigantisch is. Welke keuzes heb je? We bespreken het hier, zodat jij een fantastische nieuwe vloer van tapijttegels kunt bestellen.

1. Wil je laag- of hoogpolig tapijt?

Tapijttegels kan je kopen in verschillende diktes. Hoogpolige tapijten (met lange) vezels zijn luxer dan laagpolige tapijttegels. Binnen dat spectrum kan je nog kiezen voor verschillende bewerkingen van de vezels.

Er zijn bijvoorbeeld frissee-tegels, tegels met fijne of grove luspool, of met verschillende poollengtes. En dan kan je natuurlijk ook nog eens verschillende tapijttegels door elkaar heen gebruiken!

2. Kies voor synthetische of voor natuurlijke materialen

De meeste tapijttegels zijn gemaakt van betaalbare en slijtvaste synthetische vezels, zoals polyamide en polyacryl. Deze tegels zijn betaalbaar en goed te reinigen. Duurder, maar mooier en zachter is wol. Heerlijk en luxe, maar moeilijker schoon te maken.

3. Kies een backing uit

Ook de backing, de rug van de tegels dus, kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Graphlex is een stevige kunststof. Sound backing hebben extra geluidsisolatie, ideaal voor gehorige vloeren. En sommige backings zijn gemaakt van duurzame, gerecyclede materialen zoals onze ReCushion Bac.

De backing, het materiaal en de pool bepalen samen de kwaliteit, en ook de prijs, van tapijttegels. Ben je van plan om tien jaar lang dezelfde vloer te houden, en wil je investeren in de kwaliteit daarvan? Of zijn de tegels bedoeld voor een kamertje waar je bijna nooit komt?

4. Bepaal een geschikte kleur

Tapijttegels zijn in even veel kleuren te koop als een kamerbreed tapijt. Van aardse kleuren, crème en antraciet tot groen, felgeel en rood. Ook effecten als lijnen, ribben, lussen en mazen zijn verkrijgbaar. Je hebt ongelofelijk veel keuze – en de kunst is het om tegels te vinden die goed samengaan met je interieur.

Kijk welke kleuren je muren, je meubels en je gordijnen hebben, en vergelijk dan de kleuren en patronen van verschillende tegels. Een veilige keuze is te kiezen voor kleuren die al in je interieur voorkomen. Een spannende optie is om een kleur te kiezen die juist een contrast daarmee vormt.

5. Kies voor duurzame gebruikte tegels

Een milieuvriendelijke optie is het kopen van gebruikte tegels. Die zijn vaak afkomstig uit kantoren en zo goed als nieuw. Hiermee bespaar je niet alleen de grondstoffen en energie uit voor het maken van nieuwe tegels – ze zijn vaak ook erg gunstig voor je portemonnee.

6. Houd rekening met snijverlies

Als je tapijttegels koopt, bereken dan eerst jouw vloeroppervlakte en hoevel tegels je daarvoor nodig hebt. En bestel er dan altijd méér dan je eigenlijk nodig hebt! Dat heeft twee redenen.

*Om te beginnen komt er altijd snijverlies kijken bij het op maat maken van de tegels in de hoeken en aan de rand. Een voordeel van tapijttegels is dat er minder snijverlies is dan bij een vloerbedekking. Daar kan je makkelijk 20% van het tapijt kwijtraken aan snijverlies; bij tegels is dat meestal rond de 5 procent.

*Ten tweede gaat er ongetwijfeld een keer iets over je tegels gemorst worden dat er echt niet meer uit wil (verf, koffie, lijm, roet enzovoort). Dan is het ideaal als je nog een paar ‘verse’ tegels hebt liggen om de vuile exemplaren te vervangen!

7. Verzenden of liever ophalen?

Wil je je tapijttegels zelf ophalen, of liever laten bezorgen? Het kan allebei. Zelf ophalen kost meer werk en tijd, maar is goedkoper. Aan de andere kant kan je je heel veel gesjouw en gedoe besparen door je tapijttegels te laten bezorgen. Voor een zacht prijsje krijg je je tegels thuisbezorgd.

8. Ga je het zelf leggen of niet?

Tapijttegels kan je zelf leggen. Wat je nodig hebt is een stanleymes, lijm of kleefstrips (tactiles), en voldoende handigheid om de tegels (ook op de moeilijkere plekken) aan te brengen.

Als je zeker wilt zijn van een prachtig resultaat dat jarenlang meegaat, schakel dan een vakman in. Die voert de klus perfect uit en kan je door zijn ervaring ook hele nuttige informatie geven.

Deel dit bericht


Je hebt dit product toegevoegd aan de winkelwagen:

slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman