nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Zorg voor een gezonde luchtkwaliteit op kantoor - Sparo Tapijttegels

Zorg voor een gezonde luchtkwaliteit op kantoor

Gezond Kantoor

Zorg voor een gezonde luchtkwaliteit op kantoor

Nu we met zijn allen veel meer binnen zitten en ventilatie belangrijker is dan ooit is het goed om eens stil te staan bij het creëren van een gezonde luchtkwaliteit in je kantoor. Want hoe bereik je dit? En als we kijken naar je vloer, hoe draagt deze hieraan bij?

Virus verspreidt zich door de lucht

Een virus verspreidt zich makkelijk via de lucht. Wanneer er veel stofdeeltjes aanwezig zijn in een ruimte heeft een virus nog meer vrij spel. Dit komt omdat een virus zich makkelijk hecht aan stofdeeltjes.

Je kunt je wel voorstellen dat deze stofdeeltjes (met de virussen) eenvoudig worden ingeademd, met alle gevolgen van dien. Wanneer deze stofdeeltjes in de longen komen heb je dus grote kans op ongewenste gezondheidseffecten.

Borstelstofzuigen

Hoe zorg je ervoor dat stofdeeltjes zo min mogelijk door de ruimte circuleren? Het belangrijkste hierbij is om de stofdeeltjes zo min mogelijk aanwezig te laten zijn. Goed schoonmaken / reinigen is hierin dus super belangrijk.

Dit geldt zeker voor tapijt, waar stofdeeltjes zich hechten aan de garen van het tapijt of tapijttegel. Dit kan een voordeel zijn omdat stofdeeltjes minder snel verspreid worden door de lucht. Toch zullen de stofdeeltjes eenvoudig loskomen bij intensief gebruik of te weinig reiniging van het tapijt.

Goed stofzuigen is dus het advies. Dat klinkt logisch, maar alleen met je stofzuiger over het tapijt gaan is niet dé oplossing. Wij raden aan om specifiek een borstelstofzuiger te gebruiken om zodoende de meeste stofdeeltjes te verwijderen.

Microfleece filter

Maar ook een borstelstofzuiger alleen werkt nog niet optimaal. Gemiddeld gaat zo’n 0,17% van de stofdeeltjes door een filter heen. De kleinst gemeten stofdeeltjes gaan zelfs voor 0,32% door een filter heen.

Om er zeker van te zijn dat zo min mogelijk micro-organismen zoals virussen in de ruimte blijven raden we aan een microfleece filter te gebruiken. Dit speciale filter houdt ongeveer 99,9% van de stofdeeltjes tegen.

Deze filteren dus veel beter en zorgen voor een schonere uitblaaslucht wat bovendien ideaal is voor mensen met een allergie.

Microfleece Filter

Reiniging belangrijk

Het reinigen van je tapijtvloer is dus belangrijk. Dat hier serieus aandacht aan besteed moet worden is duidelijk. En dit onderkent het RIVM ook. Zij geven aan dat bij een goede reiniging veel komt kijken en stellen zelfs dat bij een verkeerde reiniging er juist meer micro organismen achter kunnen blijven.

Voor een tapijttegelvloer is reiniging niet altijd even eenvoudig. Naast het gebruik van een borstelstofzuiger moet je de vloer soms ook reinigen met een schoonmaakmiddel. Dit is soms de enige manier om bijvoorbeeld vlekken te verwijderen.

Goed reinigen zonder de tapijttegels te beschadigen kan bovendien lastig zijn. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. En hiermee bedoelen we niet per se dat je geen vlekken moet maken, want dat is haast onmogelijk.

Wat wel belangrijk is, is dat je periodiek of misschien zelfs dagelijks onderhoud uitvoert op je vloer. Bovendien is het mogelijk om een (diepte) reiniging te doen op basis van toevoeging van een zeer klein percentage (2-4%) waterstofperoxide aan het reinigingsmiddel. Het voordeel hiervan is, dat het geen schade veroorzaakt aan de vloer en deze toch goed gereinigd wordt.

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman