nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Wat moet er onder tapijttegels? Een complete gids

Wat moet er onder tapijttegels? Een complete gids

pexels valeriia miller 3151773

Wat moet er onder tapijttegels? Een complete gids

Wanneer je voor tapijttegels kiest weet je dat je waar voor je geld krijgt. Ze zijn duurzaam, goedkoop in aanschaf, je kan er alle kanten mee op en ze zijn eenvoudig te leggen. Toch zijn er een aantal dingen waar je op kan letten om te zorgen dat het leggen van je tegels vlekkeloos verloopt. In dit artikel leggen wij je uit hoe je het beste je tapijttegels kan leggen om het maximale eruit te halen!

Technieken voor het leggen van tapijttegels

Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor techniek je wilt hanteren voor het leggen van tapijttegels. Ja, zelfs met tapijttegels zijn er verschillende plannen van aanpak. Een aantal verschillende technieken voor het leggen van tapijttegels zijn:

  • Lijmen
  • Fixeren
  • Los leggen
  • TacTiles


Om een klein beetje duidelijkheid te creëren zullen we dan ook maar eens even direct kort maar bondig toelichten wat dit precies inhoudt.

couple unrolling the carpet 2021 08 30 06 38 29 utc 2 2


Tapijttegels lijmen

Deze spreekt nagenoeg voor zich; wanneer je tapijttegels gaat lijmen is het belangrijk erop te letten dat je de juiste lijm gebruikt die voldoet aan de criteria. Een belangrijk punt hierbij is dan ook dat je oplosbare lijm gebruikt zodat je de tegels weer met gemak kan verwijderen wanneer het tijd is om te verhuizen of om een tapijttegel te vervangen.

Tapijttegels fixeren

Wanneer je ervoor kiest om je tapijttegels te fixeren, dan gebruik je geen lijm maar dubbelzijdige tape. Dit maakt het nog gebruiksvriendelijker en makkelijker bij het verwijderen van een tapijttegel. Hier heb je zowel de keuze voor tijdelijk dubbelzijdige tape en permanente dubbelzijdige tape. Bij het fixeren van tapijttegels begint men vaak bij het leggen van de tegels in het midden van de ruimte en worden de tegels die tegen de muur aan liggen vastgezet met dubbelzijdige tape.

Los leggen

Bij kleine ruimtes (tot 30m2) kun je er ook voor kiezen om de tapijttegels zonder enige bevestiging te leggen. Vanuit onze ervaring is dit zeker niet de beste keuze gezien het feit dat de vloerbedekking dan met de minste moeite kan verschuiven.

TacTiles

Nog een goede optie voor het vastmaken van jouw tapijttegels is door middel van het gebruik van TacTiles. Tac Tiles zijn doorzichtige vierkantjes van 75 mm x 75 mm die je kan bevestigen onder je tapijttegels. Hierdoor blijven je tegels een klein stukje van de grond af en creëren ze een sterk verband tussen de tegels zodat deze niet verschuiven. Desalniettemin kun je de tegels nog met het grootste gemak optillen om te vervangen of te verplaatsen; dit is een ideale oplossing voor mensen die geen zin hebben om met lijm of gereedschap aan de slag te moeten!

De ondergrond voor tapijttegels

Uiteraard is het belangrijk om te weten hoe je je tapijttegels het beste kan leggen en wat je er voor nodig hebt, maar een ander belangrijk aspect in dit traject is kijken wat voor ondergrond het beste geschikt is voor tapijttegels! 

Voor het leggen van tapijttegels is het belangrijk dat je ondergrond in ieder geval hard en egaal is. Een aantal ondergronden die het allerbeste geschikt zijn voor tapijttegels zijn beton, cement, hout en steen. Ook is het verstandig om te zorgen dat de ondergrond zo schoon mogelijk is en zeker niet te vochtig is. Gruis en overmatige hoeveelheden stof kunnen bijvoorbeeld een enorme stoorzender zijn bij het hechtingsproces en kan het eindresultaat flink beïnvloeden.

modern,business,interior,,colorful,but,design


Beton onder je tapijttegels

Zoals hierboven al vermeld is een betonnen ondergrond een uiterst geschikte keuze om tapijttegels op te leggen. Beton is namelijk een mooie, harde ondergrond die in principe altijd wel egaal is, dit houdt in dat je dus. Het is super eenvoudig even schoon te maken en aan te vegen, wat het hele proces nog gemakkelijker maakt. Beton is van zichzelf al een ruwe ondergrond, dus de lijm zal geen moeite hebben met hechten. Ook kun je eventuele oneffenheden eenvoudig herstellen met een beetje snelcement, wat een stuk goedkoper is dan egaline.

Tapijttegels op een laminaatvloer

Zelfs op een laminaatvloer kun je tapijttegels leggen. Hier is het alleen wel belangrijk om goed op te letten! Om te beginnen zijn laminaatvloeren te glad om tapijttegels los op te leggen, dus je zult deze zonder meer moeten bevestigen met dubbelzijdige tape of lijm. Veel mensen zien ook de dikte die een tapijttegel toevoegt aan de ondergrond over het hoofd. Hierdoor lopen ze soms tegen het probleem aan dat de deur niet meer open of dicht kan (wat nog best onhandig kan zijn).

Daarbij kan het laminaat gaan werken; hier kun je ook de effecten van zien bij de tapijttegels. Hier valt dan ook niet tegenop te lijmen! Een laatste puntje waar je goed op moet letten is dat je de buitenste rand tapijttegels tegen de muur wilt vastzetten, dus eventuele plakplinten kun je het beste tijdelijk verwijderen.

Hout onder je tapijttegels

Ook op een houten ondergrond is het zeker mogelijk om tapijttegels te leggen! Hier is het wel belangrijk dat je alle oneffenheden zo egaal mogelijk schuurt om zo een gladde tapijttegelvloer te krijgen. Tevens is het aangeraden om met een wat grovere korrel te schuren zodat je vloer goed ruw wordt; hierdoor zal de lijm weer beter hechten. Vergeet niet jouw tegels te laten acclimatiseren. Op deze manier beperk je eventuele verschuivingen tot een minimum en krijg je het beste resultaat.

Tapijttegels en vloerverwarming

Nog een vraag die we vaak terug zien komen is of tapijttegels wel aan te raden zijn in combinatie met vloerverwarming. Dit kan zeker, maar dan wordt het wel aangeraden om antistatische tapijttegels af te nemen. Nou zijn het merendeel van de tapijttegels op de markt wel antistatisch gelukkig. Ook is het handig om tapijttegels af te nemen die een warmtedoorlaatweerstand hebben die kleiner of gelijk aan 0,10 m2 per K/W is.

composure w1 4169018, grijs sonebacking


Eindstand is het dus belangrijk om te weten voor hoe lang je van plan bent om de tapijttegels te laten liggen, wat voor een ondergrond je ze op gaat leggen, en wat voor tegels je gaat gebruiken. Daarbij benadrukken we nog even dat het belangrijk is dat je je tapijttegels dus minimaal 24 uur laat acclimatiseren zodat de tegels niet te veel uitzetten of krimpen. Zo weet je zeker dat je het best mogelijke resultaat neerzet!

Persoonlijk raden wij dus altijd aan om je tapijttegels te bevestigen met dubbelzijdig tape of antislip lijm. Het is onder sommige omstandigheden wel mogelijk om (een deel van) je tapijttegels los te leggen, zonder tape of lijm dus. Hiervoor moet je wel extra goed opletten op de dikte van de tegels, de ondergrond en het beschikbare oppervlak dat bedekt moet worden. 

Het allerbeste wat je kan doen is natuurlijk om contact op te nemen met een van onze experts. Deze kunnen jou voorzien van alle vragen die je zou kunnen hebben omtrent tapijttegels, ondergronden en aanlegtechnieken. Tevens kunnen zij jou begeleiden bij het uitzoeken van de meest geschikte tegels voor jouw project, woning of pand!

Nog niet zeker wat je precies wilt gaan doen met je tapijttegels? Doe hier wat inspiratie op of lees wat meer over tapijttegels op onze blog!

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman