nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Wat is goedkoper, tapijt of tapijttegels? Alles wat je moet weten

Wat is goedkoper, tapijt of tapijttegels? Alles wat je moet weten

closeup of baby's legs while standing

Wat is goedkoper, tapijt of tapijttegels? Alles wat je moet weten

Wanneer je net een nieuw pand of een nieuwe woning hebt aangeschaft is het tijd om te gaan kijken naar verschillende types vloerbekleding. Een van de meest populaire vormen van vloerbekleding is tapijt. Tapijt brengt een bepaalde ambiance en sfeer in jouw ruimte die niet te evenaren zijn door parket of laminaat bijvoorbeeld. 

De vele voordelen en het zachte gevoel van tapijt maken het voor menigeen toch de meest aantrekkelijkste keuze. Een van de belangrijkste voordelen is dan ook de prijs. Tapijt is een van de goedkoopste opties om je vloer mee te bedekken; maar is er nou nog een betere optie? In dit artikel duiken we in de verschillen, voordelen en prijsverschillen van tapijt en tapijttegels om erachter te komen welke keuze het beste is voor jouw portemonnee.

De verschillen tussen tapijt en tapijttegels

Omdat deze kwestie niet helemaal zwart-wit is, moeten we toch even een aantal verschillen benoemen tussen deze twee termen om een beetje nuance in de discussie te brengen. Tapijt is een lap van kunststof of jute waar aan de bovenkant polen (losse einden) van kunstgaren, katoen, sisal of wol zijn aangebracht zodat deze een fijn en zacht gevoel heeft.

Een tapijttegel is eigenlijk niet heel anders, afgezien van het feit dat de onderste laag een stuk steviger is en deze opgedeeld zijn in vierkante of rechthoekige vormen in verschillende afmetingen zodat je deze met het grootste gemak zelf kan leggen en iets meer vrijheid hebt met betrekking tot hoe je je vloer er uit wilt laten zien.

De kosten van tapijt en tapijttegels

Wanneer we gaan kijken naar welke vloerbedekking nou daadwerkelijk het goedkoopst is, moeten we meerdere aspecten in overweging nemen. Om een klein overzicht te geven hebben we ze even op een rijtje gezet:

  • Kosten van aanschaf
  • Onderhoudskosten en levensduur
  • VerhuizenDe kosten van aanschaf van tapijt en tapijttegels

Wanneer je eindelijk de beslissing hebt gemaakt om toch voor zo’n heerlijke zachte ondergrond te gaan in jouw ruimte of pand, dan is hetgeen waar het gros van de mensen naar kijken het prijskaartje wat je bij de winkel moet aftikken om je vloerbedekking mee naar huis te mogen nemen.

Dit is zeker een aanzienlijk deel als het gaat om het eindtotaal, maar zoals je aan het einde van dit artikel zal realiseren zijn er nog een aantal factoren die een rol spelen bij hoe duur je vloerbekleding over de jaren uiteindelijk zal zijn. Als we puur en alleen kijken naar de prijs van aanschaf, is het belangrijk dat we een beetje in hetzelfde segment zoeken, want er zijn uiteraard gigantisch veel verschillende soorten, materialen en segmenten van kwaliteit waar we uit kunnen kiezen; alleen met de tapijttegels heb je al keuze uit basic tapijttegels, premium tapijttegels, design tapijttegels en tapijttegels uit restpartij

Back to basic

Wij gaan vooral kijken naar de basic partijen van zowel tapijttegels als die van rollen tapijt. Ook de hoeveelheid vierkante meters die je wilt bedekken speelt een rol in de aankoopprijs van de vloerbedekking; hoe groter het oppervlak, hoe goedkoper de partijen zijn die je kan opkopen. Voor het gemak gaan we ervan uit dat we een kamer van 25m2 willen bedekken.

Als we kijken naar onze basic tapijttegels vinden we mogelijkheden om deze kamer voor zo’n 6 a 7 euro per vierkante meter te kunnen bedekken met gloednieuwe tapijttegels van goede kwaliteit. Wanneer we kijken naar een vergelijkbare tegenhanger binnen de gewone tapijten vinden we een prijs terug van ongeveer 8 tot 9 euro per vierkante meter. Dit maakt tapijttegels al gauw een betere keuze vanaf de start.

Installatiekosten van tapijt en tapijttegels

Nog een klein dingetje wat wel genoemd mag worden is dat tapijttegels een stuk gemakkelijker te leggen zijn, zelfs zonder enige kennis over hoe dit in z’n werk gaat. Je neemt de tegels mee naar huis en je kan ze eenvoudig zelfstandig leggen met of zonder lijm, of met TacTiles! Ook kun je tapijttegels rustig stuk voor stuk leggen en hoef je niet in een keer met een mes extreem nauwkeurig af te snijden; wat je vaak weer wel bij tapijt moet doen.

Tapijt daarentegen wil vaak toch nog wel een klein beetje handigheid vereisen van de koper om deze zelf goed te leggen. Dit betekent voor menigeen dat ze al gauw genoodzaakt zijn om iemand hiervoor in te huren, wat de aanschafkosten van tapijt ook weer iets omhoog jaagt. De onderhoudskosten van tapijttegels en tapijt

Ook wanneer je je tapijt of tapijttegels hebt gelegd, kan het uiteraard nog een centje of twee kosten om deze mooi te houden en te zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat. Hoe beter je voor iets zorgt, hoe langer deze meegaat natuurlijk. Zo ook bij tapijt en tapijttegels. 

Tapijt en tapijttegels mooi houden

In principe qua onderhoud zelf zit er geen gigantisch verschil tussen tapijt en tapijttegels. Het gaat namelijk vooral om het mooi houden van de polen, die ze allebei hebben. Dit kun je gelukkig doen met de meest simpele schoonmaakmiddelen die bijna in ieder huishouden wel aanwezig zijn.

Mocht er nou toch een dikke vlek op een van je tegels komen dan is deze gelukkig eenvoudig uit de vloer te halen, kun je goed schoonmaken onder de kraan, laat je hem weer even drogen om hem vervolgens weer op zijn plek terug te leggen. Met tapijt begrijp je natuurlijk wel dat je niet even een stuk tapijt eruit haalt om deze vervolgens weer terug te leggen. Ook als je de vlek niet uit je tapijttegel krijgt kun je deze binnen een handomdraai vervangen door een reserve tegel of een nieuwe! Met tapijt zul je al gauw een heel vlak eruit moeten snijden om er een nieuw vlak in te leggen wat je vaak overduidelijk zal zien door middel van kleurverschil en gebruikssporen.

Gebruikte tapijttegels kopen

Nog een klein extra voordeel is dat je met tapijttegels ook makkelijk gebruikte tapijttegels kan kopen die al lichtelijke gebruikssporen vertonen maar grondig zijn schoongemaakt en gesorteerd zijn op kwaliteit en hoeveelheid gebruikssporen; hierdoor kun je altijd wel een geschikte vervangende tegel vinden voor als je er eentje bij jou thuis moet vervangen!Levensduur van tapijttegels en tapijt

Als we kijken naar hoe lang ze allebei mee gaan zit ook hier weldegelijk een verschil in. Ook hierbij spelen meerdere factoren een rol als het aankomt op type materiaal, hoe het is onderhouden en hoe intens het gebruikt is in zijn leven.

Over het algemeen gaat een goed onderhouden tapijt gemiddeld zo’n 5 tot 15 jaar mee. Wanneer we kijken naar de levensduur van tapijttegels, gaan deze gemiddeld zo’n 10 tot 20 jaar lang mee. Dus ook hier trekken de tapijttegels aan het langste eind wat tevens weer resulteert in een lagere eindprijs voor onze tapijttegels.

Verhuizen

Ook als het aankomt op verhuizen is het handig om na te denken over jouw vloerbekleding. Wanneer het tijd is om van woning of pand te wisselen is het toch wel fijn als je alles kan meenemen wat van jou is, vooral als het nog niet zo oud is. Met tapijtrollen kan dit nog weleens onhandig of zelfs onmogelijk zijn. 

Soms is tapijt simpelweg niet meer fatsoenlijk los te maken van de ondergrond waardoor je het of (extreem) beschadigd of je krijg niet alles eruit waardoor je wellicht wat vierkante meters tekort komt in je nieuwe pand wat je zal moeten aanvullen met nieuw-gekocht tapijt waarvan je dus wel weer duidelijk kan zien dat dat niet dezelfde partij is.

Met tapijttegels kun je super eenvoudig de tegels losmaken, (vooral als je ze zonder lijm hebt bevestigd) ze inladen in de bus of vrachtwagen en meenemen naar jouw volgende bestemming. Vervolgens kun je ze zonder moeite weer geheel zelfstandig leggen om zo nog langer te kunnen genieten van jouw tapijttegels. Dit maakt het tevens ook een van de meest duurzame opties als het aankomt op vloerbekleding!Conclusie

Als we zo even terugkijken naar alle verschillende aspecten die we hier hebben behandeld zien we dat op nagenoeg alle vlakken tapijttegels zonder meer een goedkopere optie zijn. Ze zijn goedkoper in de aanschaf, je kan ze eenvoudig zelf leggen, ze gaan langer mee, ze zijn makkelijk te vervangen zonder de vloer zelf er raar uit te laten zien en ze zijn makkelijk mee te nemen als je gaat verhuizen! Kortom; tapijttegels zijn de goedkoopste optie om jouw vloer mee te bedekken. 

Wil jij weten wat nou de allerbeste keuze is voor bij jou thuis of in jouw pand? Neem contact op met een van onze experts, dan komen wij samen gegarandeerd tot de meest geschikte oplossing voor jou! Mocht je nog simpelweg wat meer willen weten over alle mogelijkheden rondom tapijttegels dan kun je uiteraard ook rustig even contact met ons opnemen, wij helpen u graag!

Ook nodigen we je wederom weer uit om even rond te kijken op onze website om te kijken naar alle mogelijkheden en tevens om wat inspiratie op te doen!

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman