nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

4 praktische tips om je tapijttegels te onderhouden

4 tips om je tapijttegels te onderhouden

Tapijttegel Onderhoud

4 tips om je tapijttegels te onderhouden

Als je een mooie vloer hebt gelegd met tapijttegels, wil je natuurlijk ook dat deze er zo lang mogelijk goed uit ziet. Tapijttegels hebben niet per se heel veel onderhoud nodig, maar toch kun je een aantal dingen doen die de levensduur van je tapijttegels verlengen.

Wel zo duurzaam toch? ????

In dit artikel krijg je van ons vier tips om je tapijttegels te onderhouden.

Tip 1: Regelmatig stofzuigen

Op een tapijttegelvloer komt, net zoals op andere vloeren vuil zoals stof, zand en ander vuiligheid te liggen. Het is aan te raden dit niet te lang te laten liggen. Als vuil te lang blijft liggen kan het de tapijttegel aantasten. Vuil hecht zich aan de polen van de tegel en wordt steeds lastiger te verwijderen.

Zorg er dus voor dat je regelmatig de stofzuiger er doorheen haalt. Het liefst gebruik je hier een zogenaamde borstelstofzuiger voor. Met een borstelstofzuiger verwijder je in normale situaties al ongeveer 80% van al het aanwezige vuil.

Hoe vaak je moet stofzuigen hangt natuurlijk af van het loopverkeer en de vervuiling van de tapijttegels. In veelgebruikte ruimtes is het aan te raden om een aantal keer per week de borstelstofzuiger te gebruiken.

Tip 2: Periodieke reiniging

Tapijttegels kunnen op den duur vlekken bevatten die je zelf met een reinigingsdoek niet meer weg krijgt. Grote vlekken zijn goed te spotten, maar kleinere vlekjes, vuilspetters al een stuk minder.

Deze tasten ondertussen wel de tapijttegels aan.

Daarom raden wij aan om een tapijttegelvloer periodiek te reinigen. Dit hoeft overigens niet de hele vloer te zijn, maar kan bijvoorbeeld bij loopdoorgangen gebeuren of andere plekken waar veel loopverkeer is.

Hoe vaak je moet reinigen hangt ook weer af van de loopintensiteit op de vloer. Bij normaal gebruik volstaat eens reinigen in de twee jaar.

Tip 3: Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Vlekken op je tapijttegelvloer is niet alleen geen mooi gezicht maar is voor de levensduur van de tapijttegel ook niet goed.

Daarom is het belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te verwijderen.

Poetsdoek in de aanslag dus…

Tapijttegels zijn in principe vrij eenvoudig vlekvrij te krijgen. Haal desnoods de tapijttegel uit de vloer en houd deze onder de kraan. Bij voorkeur gebruik je een vetvrij schoonmaakmiddel, omdat vet juist weer vuil aantrekt.

  • Haal zoveel mogelijk vuil weg met een keukenrol
  • Gebruik een vochtige doek om het meeste vuil weg te krijgen
  • Probeer zoveel mogelijk te deppen en dus niet te wrijven
  • Haal desnoods de tapijttegel uit de vloer
  • Gebruik een vetvrij schoonmaakmiddel voor hardnekkige vlekken

Krijg je de vlekken er niet uit, schakel dan een expert in. Uiteraard geeft Sparo je hier ook graag advies over.

Tip 4: voorkomen is beter dan genezen

Voor het onderhoud van je tapijttegels kun je preventief ook al veel bereiken. Het meeste vuil wat op een tapijttegel terecht komt, wordt namelijk via de naar binnen gebracht via de schoenen.

Je kunt er dus voor kiezen om bij de ingangen een zogenaamde lange vuilvangzone te plaatsen. Vooral voor bedrijven is dit aan te raden. Je kiest in deze vuilvangzone voor tapijttegels met een wat donkere kleur en een onregelmatig patroon.

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman