nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Tapijttegels voor op school - Sparo Tapijttegels

Tapijttegels voor op school

9007 w1 2 (aangepast)

Tapijttegels voor op school

Om op school de concentratie en het welzijn van zowel de leerlingen als leraren te verhogen, kunnen tapijttegels gelegd worden. Deze vorm van vloerbekleding verbetert namelijk de akoestiek en daarmee de productiviteit en leerprestaties binnen scholen. 

Op dit gebied zijn er overigens veel keuzes, waardoor voor ieder interieur een passend ontwerp gevonden kan worden. In dit artikel kom je erachter wat tapijttegels precies zijn en wat ze kunnen doen voor de leerprestaties binnen scholen.

Wat zijn tapijttegels precies?

Een tapijttegel is te verkrijgen in verschillende kleuren en ontwerpen en je kunt er gemakkelijk patronen mee aanbrengen op vloeren. Zo kan een kantoor, showroom, woonkamer of andere ruimte een speels effect krijgen. 

Ze kunnen ook in scholen gelegd worden om bepaalde concentratiebevorderende effecten te verkrijgen. Ook hier is veel mogelijk en de tegels zijn makkelijk aan te brengen. Van tapijttegels zijn veel verschillende uitvoeringen beschikbaar, maar er is ook variatie in de afmetingen. 

Vaak worden tegels van 50 bij 50 centimeter gekozen, maar ook varianten van 25 bij 75 centimeter en 100 bij 100 centimeter nemen in populariteit toe. Zo kan de beste uitvoering en afmeting gekozen worden voor ieder interieur.

Wat zijn de voordelen van tapijttegels op scholen?

Het interieur van een school is van grote invloed op de productiviteit en het welzijn van de mensen die hier dagelijks zijn. De volgende voordelen maken tapijttegels in scholen voordelig.

1. Het creëert een aantrekkelijke schoolomgeving

Allereerst spelen kleuren een grote rol bij de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen, waarbij de juiste kleur de leervaardigheden kan bevorderen. Het geheugen zou met wel 55 tot 78 procent verbeterd worden bij kinderen in een ruimte met kleuren die ze mooi vinden. 

Ook heeft dit een effect op hun persoonlijkheid, eetlust, concentratie en energieniveau. Door een aantrekkelijk interieur aan te bieden, kun je kinderen dus meer stimuleren in het dagelijks leven.

restpartij tapijttegels eploy 3004 1

2. Het verbetert de luchtkwaliteit op school

Fijnstof kan grote gevolgen hebben op de gezondheid en een slechte luchtkwaliteit binnen scholen kan voor problemen zorgen, zoals duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Hierdoor is het belangrijk om een goede ventilatie te hebben, planten te gebruiken, luchtreinigers in te zetten en gezonde materialen te kiezen. 

Tapijt is zo’n materiaal dat voor aantoonbaar minder schadelijke fijnstof zorgt in een ruimte. Tapijttegels kunnen hierbij fijnstof opnemen en een verbetering in de luchtkwaliteit in scholen veroorzaken.

3. Het verbetert de akoestiek

Als derde voordeel verbeteren tapijttegels de akoestiek in scholen. Een slechte akoestiek zorgt ervoor dat leerlingen en leerkrachten moeite hebben met hun concentratie en het verlaagt de productiviteit en verstaanbaarheid. Op de lange termijn zorgt dit voor gezondheidsklachten als gevolg van oververmoeidheid en stress. 

Tapijt kan dit effect tegengaan. Het reduceert namelijk het contactgeluid met wel 20 tot 30 decibel. Sommige tegels zijn zelfs nog extra voorzien van geluidsabsorberende materialen. Zo kan de concentratie en het welzijn van de leerlingen en leerkrachten verbeterd worden.

4. Het is makkelijk te installeren en vervangen

Op praktisch gebied zijn tapijttegels ook erg eenvoudig te installeren, waarbij er weinig snijverlies is. Tapijttegels leggen hoeft niet moeilijk te zijn, als je je maar goed voorbereidt. Mocht je hier als school geen zin in hebben, dan kun je dit ook altijd door een professioneel bedrijf laten doen.

Ook is het onderhoud en de vervanging van tegels eenvoudig. Wanneer er ergens een vlek op zit, kun je deze tegel eruit halen en gemakkelijk vervangen door een nieuwe. 

5. Het is milieuvriendelijk

Tapijttegels kunnen overigens ook makkelijk gerecycled worden, waardoor tot wel 80 procent CO2-besparing kan optreden. Het tapijt zelf is erg duurzaam en draagt daardoor bij aan een gezond milieu. Een nog beter idee is om de tapijttegels een tweede leven te bieden. Een school of klaslokaal is ideaal om zogenaamde ReUse tapijttegels te leggen.

6. Het is kostenbesparend

Als laatste punt zijn tapijttegels zeer kostenbesparend door het eenvoudige onderhoud, de relatief lage investering en door de lange levensduur van de tegels. Zo kunnen ze vele studiejaren meegaan.

Conclusie

Tapijttegels brengen dus veel voordelen in de toepassing op scholen. Ze zorgen voor een aantrekkelijke schoolomgeving, verbeteren de luchtkwaliteit binnen scholen en bevorderen de akoestiek, waardoor de concentratie en het welzijn van leerlingen en leerkrachten wordt verhoogd. 

Daarnaast zijn de tegels makkelijk te installeren en vervangen en ze zijn milieuvriendelijk. Bovendien zorgt deze manier van vloerbedekking voor besparing van kosten. Zo kan iedereen winst halen uit tapijttegels in het schoolgebouw.

Ben jij op zoek naar tapijttegels voor school? Neem dan contact met ons!

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman