nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Milieubewust werken: hoe doe je dat? | Sparo.nl

Milieubewust werken: hoe doe je dat?

milieubewust werken sparo.nl

Milieubewust werken: hoe doe je dat?

Steeds meer werknemers vragen om een milieubewuste werkomgeving. Dit komt natuurlijk doordat de werknemers van tegenwoordig steeds jonger worden en duurzaamheid, het milieu en een toekomstbestendige wereld hoger in het vaandel hebben. Ook op hun werk. 

We snappen dat niet elke werkgever precies weet hoe je milieubewust werk en daarvoor een goede omgeving creëert. Wij geven je daarom in het artikel hieronder een aantal tips en tricks om samen met je collega’s milieubewust te werken. 

Waarom is milieubewust werken van belang

Milieubewust werken brengt meerdere voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de kosten die je bespaart op energie en gas, maar ook aan de werksfeer die verbetert onder je personeel. 

Daarnaast helpt een duurzame en milieubewuste visie, waarbij je als werkgever duidelijk communiceert, vaak in het werven van nieuw personeel. Zeker als je jonge werknemers wil trekken of werkzaam bent in de randstad werkt dit goed. 

Daarnaast hebben we nog een aantal voordelen van milieubewust werken hieronder op een rijtje gezet:

  • Een betere sfeer op de werkvloer;
  • Besparing op energie- en gaskosten;
  • Werving van personeel gaat sneller;
  • Milieubewust werken zorgt voor betrokken personeel;
  • Je loopt vaak voor op concurrentie wanneer duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel hebt;

Hoe begin je met milieubewust werken

Veel ondernemers denken dat beginnen met milieubewust werken grote stappen en veranderingen vereist. Dit valt in werkelijkheid ontzettend mee. Natuurlijk zijn er grote aanpassingen te maken, maar wie een klein budget heeft kan klein beginnen. 

We geven je hieronder 5 tips en tricks over hoe je het beste begint met milieubewust werken voor jezelf en je collega’s. 

1. Stimuleer het gebruik van fietsen en het openbaar vervoer (OV)

Veel mensen hebben de gewoonte om met de auto, scooter of brommer naar werk te komen. Dit kost veel benzine of diesel, in de stad moet iedereen vaak parkeerkosten betalen en dan hebben we het ook nog niet over de files waar jij en je collega’s dagelijks in vaststaan. 

Het is daarom goed om je personeel te stimuleren om met de fiets naar werk te komen als ze dichtbij wonen. Woont je personeel niet dichtbij? Geef ze dan de optie om met het openbaar vervoer naar hun werk te komen. Stimuleer dit door een abonnement aan te bieden in plaats van reiskostenvergoeding en flexibel te zijn over werktijden zodat ze aansluiten op trein-/bus en metro tijden. 

2. Switch naar zoveel mogelijk digitale hulpmiddelen

Al veel bedrijven doen het grootste deel van hun werkzaamheden op de computer en laptop. Ook voor afspraken, presentaties of post-its zijn er tegenwoordig handige digitale hulpmiddelen om zo milieubewuster aan de slag te gaan.   

Denk aan het houden van (korte) meetings via bijvoorbeeld Zoom, Teams of Skype. Ook het schrijven van berichten naar elkaar gaat tegenwoordig makkelijker via hulpmiddelen zoals Slack. Hierin schrijf je berichten naar groepen, collega’s of individuen. 

3. Gebruik zo min mogelijk papier

Een andere reden om zo veel mogelijk over te stappen op digitale hulpmiddelen is om het papiergebruik te verminderen. Veel mensen printen nog vaak grote documenten uit om, hopelijk in de speciale papierbak, deels of helemaal weg te gooien 

Zet je collega’s dus zoveel mogelijk aan om dingen online te houden. Mocht er dan toch echt iets uitgeprint moeten worden. Denk dan aan het volgende om toch zo milieubewust mogelijk te werken:

  • Print dubbelzijdig, zo heb je de helft aan papier nodig;
  • Gebruik gerecycled papier of papier met het FCS keurmerk, zo weet je dat je papier uit duurzaam beheerde bossen komt of is gerecycled;
  •  Wanneer je zelf een document maakt, gebruik dan het lettertype ‘Ecofront’ om inkt te besparen tijdens het uitprinten.

4. Laat tapijttegels leggen op kantoor

Een nieuwe vloer laten plaatsen is een wat grotere investering voor je kantoor, maar het maakt een grote impact. Tapijttegels zijn namelijk erg milieuvriendelijk, aangezien er talloze microvezels in de tegels zitten. Die zorgen er op hun beurt voor dat de warme of koele lucht wordt vastgehouden en er dus betere isolatie op kantoor is. 

Wil je helemaal milieubewust werken en tapijttegels laten leggen? Denk dan eens na over tweedehands tapijttegels. Bij Sparo bieden we verschillende tapijttegels die hergebruikt worden. Dit scheelt in grondstoffen voor het maken van de tegels, maar ook in kosten. Tweedehands tapijttegels zijn namelijk een stuk goedkoper dan nieuwe. Zo bespaar je naast je energiekosten ook op de aanschafkosten.

5. Stap over op groene stroom

Ook dit is een redelijk grote stap met bijbehorende investering voor je kantoorpand. Wel zijn er voor bedrijfspanden vaak meerdere subsidies beschikbaar voor groene stroom. Kijk hier dus naar voordat je een beslissing maakt. 

Opties voor groene stroom zijn het plaatsen van zonnepanelen, het aansluiten bij een windenergieplan of overstappen op groen gas. 

Heb je op dit moment geen ruimte om een dergelijke investering te doen, maar wil je wel graag je stroom verduurzamen, zodat jij en je collega’s milieubewuster werken? Kijk dan eens waar jij en je collega’s energie kunnen besparen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van je lampen door spaarlampen of LED-lampen en laat verwarmingen, printers of andere apparatuur niet onnodig aan. 

Beginnen met milieubewust werken

Nu we je verschillende tips hebben gegeven om milieubewust te werken, is het tijd om ze in de praktijk te brengen. Begin eens met kleine dingen zoals het minderen van papiergebruik, fietsen naar je werk of het plannen van korte meetings online. 

Zo ben je al lekker bezig en heb je ondertussen alle tijd om na te denken over een eventuele grotere investering en stap naar milieubewuster werken. 

Twijfel je over de aanschaf van tapijttegels of ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? We nodigen je van harte uit om langs te komen in onze showroom. Onze experts bespreken graag alle mogelijkheden en geven je eerlijk advies. 

Nu al benieuwd naar onze assortiment tweedehands tapijttegels? Bekijk dan ons assortiment aan (gebruikte) tapijttegels of karpetten

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman