nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Mijn tapijttegels stinken, wat nu? - Sparo Tapijttegels

Mijn tapijttegels stinken, wat nu?

entropy rb

Mijn tapijttegels stinken, wat nu?

Mensen die thuis een tapijtvloer hebben van tapijttegels of tapijt kleden, herkennen het vast wel: vroeg of laat is de kans aanwezig dat je tegels gaan stinken. Het kan zijn dat er een glas bier of een andere frisdrank over de tapijttegels is gegaan. Stof en vuil dat zich jarenlang ophoopt, is ook een veelvoorkomende oorzaak van stinkende tapijttegels. 

Maar wat de oorzaak ook is: het belangrijkste is dat je snel van het stinkende tapijt af komt! Niemand leeft natuurlijk graag in een woning waar een muffe, alles doordringende stank hangt. Maar hoe kom je op een handige en praktische manier van stinkende tapijttegels af? 

In dit artikel hebben we een aantal handige tips en adviezen voor je op een rijtje gezet, die je helpen om het probleem van stinkend tapijt snel, veilig en grondig op te lossen! Profiteer van onze adviezen en geniet binnenkort weer van een lekker fris ogende én ruikende kamer met tapijttegels!

1. Maak vieze plekken direct grondig schoon

Belangrijk bij het tegengaan van nare geurtjes in tapijten is om vlekken en vieze vlekken snel en grondig te verwijderen. Het tapijt moet eerst grondig en intensief schoongemaakt worden met een goede, niet bijtende zeep en een vochtige doek, als je tenminste effectief en langdurig van de vervelende stank af wilt komen. 

Als de vlekken en plekken uit het tapijt zijn, is deze schoon genoeg om effectief de stankoverlast die door de tapijttegels veroorzaakt wordt aan te gaan pakken, met gebruik van een goed middel.

2. Gebruik zuiveringszout (baking soda) als basis reinigingsmiddel

Stinkende tapijttegels kun je het beste geurloos maken door gebruik te maken van zuiveringszout ofwel baking soda. Dit zout zorgt ervoor dat geurtjes die in de tapijttegels zitten, geneutraliseerd worden. Hoe pak je dit aan? 

Strooi een klein laagje zuiveringszout op je tapijt. Wanneer het zout gaat samenklonteren, verspreid het dan voorzichtig met je handen, zodat je geen last meer hebt van zout klonten. Wacht een paar uur om het zuiveringszout goed in de tapijttegels te laten trekken, zodat het zou goed zijn werk kan doen. 

Is de geur echt alles doordringend, dan is het aan te raden om het zou de hele nacht door te laten intrekken in je tapijttegels. Een tip: zorg ervoor dat eventuele huisdieren of je kinderen niet in de kamer komen als je zout op de tapijtvloer hebt gestrooid. 

Als het zuiveringszout lang genoeg heeft kunnen intrekken, is het tijd om de zoutresten met een stofzuiger op te zuigen. Let erop dat je de stofzuigerzak tussendoor eventueel leegt, want de zak kan snel vol raken met zout!

Mix Partij Tapijttegels 3

3. Maak een speciaal sopje voor een nog diepere reiniging van je tapijttegels

Niet altijd is een laagje zuiveringszout op je tapijttegels afdoende om hardnekkige geurtjes te verwijderen. Is dit het geval, dan kun je nog iets anders doen om de nare stank uit je tapijt te krijgen. 

Pak een emmer. Doe hier 1 liter water in en voeg vervolgens enkele ingrediënten toe, namelijk: bruiswater, vijftig gram zuiveringszout en ten slotte één theelepel met wat vloeibare zeep. Meng deze vloeistoffen in een emmer goed door elkaar tot een sopje. Het middeltje moet je hierna zo’n 24 uur goed laten inwerken op de tapijttegels. 

Na 24 uur kun je met een handdoek de nog natte plekken zoveel mogelijk droog maken. Laat daarna de kamer, door wat ramen open te zetten, op een natuurlijke manier verder droog worden.

4. Vieze geurtjes van dieren urine verwijderen

Een van de naarste geurtjes die in tapijttegels kan trekken, is een urinegeur van een kat of hond. Hoe pak je dit aan? Dep eerst de vochtige urine zoveel mogelijk op met een keukendoekje. Maak de vlek vervolgens met schoon water goed vochtig en droog deze met keukenpapier opnieuw. 

Dep de vlek daarna met groene zeep goed schoon en doe zuiveringszout over de urine vlek heen. Laat dit een nacht intrekken en spuit de volgende ochtend witte azijn op de urine vlek(ken). Hierna kun je, na zo’n tien minuten inwerktijd, de plek met een doek goed drogen. Ventileer goed: en weg is die nare geur!

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman