nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Tapijttegels als vervanger van behang? - Sparo Tapijttegels

Tapijttegels als vervanger van behang?

9017 sone

Tapijttegels als vervanger van behang?

Sinds enige tijd is er een nieuwe trend in interieur land op het gebied van wanddecoratie, namelijk tapijttegels gebruiken in plaats van behang. Een opmerkelijke trend misschien. Maar als je je realiseert welke voordelen tapijttegels te bieden hebben als alternatief voor behang, dan begrijp je het volkomen. 

In dit blog leggen we je uit welke voordelen het gebruik van tapijttegels op de wand heeft en geven we je nuttige tips om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Let er wel op, dat voordat je tapijt of tapijttegels aan de muur hangt of dit voldoet aan de geldende brandveiligheidseisen. 

De voordelen van tapijttegels op als behang gebruiken

Een van de grootste voordelen van tapijttegels inzetten als behang, is de sfeervolle en fraaie look die dit geeft. Of je nu een tijdelijk kantoor, een huurhuis of een appartement wilt decoreren en verfraaien: met tapijttegels kan dit prima! 

Overigens zijn wij in Nederland niet de eersten die hun wanden met tapijttegels bekleden In veel landen in het Midden-Oosten is tapijt behang al lange tijd populair en geliefd. Naast de mooie look van behang tapijt of tapijt behang, hoe je het ook maar wilt noemen, is een voordeel van deze wanddecoratie dat je hiermee een intieme en persoonlijke sfeer in je interieur schept. 

Er ontstaat een warm en gezellig gevoel als je kiest voor tapijttegels als behang. Ten slotte is een echt pluspunt van dit type wandbekleding dat er enorm veel keuze is qua kleuren, stijlen en patronen tapijttegels. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit van welke woonstijl je houdt: je kunt in decoratieve zin alle kanten op! 

Hoe pak je wandbekleding met tapijt slim aan? Een paar tips!

Er zijn diverse handige manieren om tapijttegels te gebruiken als behang. Heb je bijvoorbeeld tijdens je vakantie in een ver oord een fraai tapijt kleed gekocht? Leg die dan niet op de grond neer, maar hang het kleed op aan de muur, met een paar stevige haken. Het voordeel is dat je fraaie kleed zo veel zichtbaarder is dan als deze op de grond ligt. 

Prettig is ook dat tapijttegels, omdat ze aan de muur hangen, minder snel stoffig en vies worden dan wanneer je ze op de grond legt en iedereen overheen loopt. Een andere manier om je wand te bekleden en zo een luxueuze en intieme sfeer op te roepen, is door enkele tapijttegels in te lijsten in schilderij frames en die aan de muur te hangen. 

De tegels aan de muur lijmen is overigens een minder goed idee. Door hun gewicht kunnen ze na verloop van tijd al snel los gaan zitten. Lijmen is wel mogelijk, maar dan moet je speciale contactlijm gebruiken en kun je de tegels beter één voor één aan de muur vastlijmen. Een nadeel van lijmen is echter dat je de tegels er niet eenvoudig meer af kunt krijgen. 

Wil je later je woning verkopen, dan kunnen potentiële kopers die niet van tapijttegels als wanddecoratie houden hier op afknappen. Kies je daarentegen voor het ophangen van de tegels of gebruik je een tapijt die aan haken aan de muur bevestigd wordt, dan kun je het tapijt altijd – mocht dat wenselijk zijn – weer snel verwijderen zonder schade aan de muur aan te brengen.

tapijttegels icebreaker rec backing

Hoogpolige tapijttegels en effen tapijt: waar kies je voor?

Qua wandtapijten kun je zowel hoogpolige tapijt kleden gebruiken als effen tapijttegels. Hoogpolige kleden zijn door hun dikke bekleding relatief zwaar in vergelijking met laagpolige en effen tapijttegels, maar daarom niet onbruikbaar. 

Sterker nog: je zult verrast zijn over het gezellige en sfeervolle effect van hoogpolig tapijt aan je muur! Wil je het jezelf echter wat gemakkelijker maken? Kies dan voor laagpolige of effen tapijttegels aan de muur. 

Deze zijn lichter en strakker qua uitstraling, en mede hierdoor ook gemakkelijker te bevestigen. Maar wat je ook kiest qua tapijttegels aan je muur: geniet bovenal van de warme en persoonlijke sfeer die tapijttegels creëren!

Deel dit bericht


Je hebt dit product toegevoegd aan de winkelwagen:

slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman