nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Wat is de beste ondervloer voor tapijttegels?

Wat is de beste ondervloer voor tapijttegels?

Ondervloer Tapijttegels

Wat is de beste ondervloer voor tapijttegels?

Als je tapijttegels gaat leggen is de juiste ondervloer erg belangrijk. Maar wat is nou een geschikte ondervloer?

Een vloer die bedekt is met tapijttegels geeft een stijlvolle, warme sfeer in huis en hebben bovendien een geluiddempend effect. Zo’n vloer moet je natuurlijk wel goed kunnen leggen.

De meest geschikte ondervloer tapijt

Kies je voor tapijttegels, dan moet je natuurlijk wel even weten of je ondergrond geschikt is en zo nee, hoe je deze geschikt kunt maken.

Tapijttegels kun je alleen lijmen op verschillende ondervloeren die hard, vlak (maar liefst aan de stroeve kant, dus niet glad) en egaal zijn. Tegels, betonnen vloer, steen en hout zijn hiervan voorbeelden, mits ze redelijk egaal (geen grote hobbels en bobbels) en geen optrekkend vocht bevatten.

Als je oude vloerbedekking niet geschikt is op ondervloer platen

Wanneer je pvc vloer niet geschikt is om tapijttegels op te leggen, zoals bij kurk of tapijt (geen houvast voor de lijm), dan kun je de oude vloerbedekking het beste verwijderen.

Eventueel kun je er eventueel een ondervloer voor in de plaats leggen, zoals hardboard platen of bijvoorbeeld EPS isolatieplaten (piepschuim) of andere synthetische ondervloeren.

Voor deze laatste heb je dan een speciale, zuurvrije lijmspray nodig die het materiaal niet oplost.

Tapijttegels op een juiste ondervloer als beton

Als je een (schone en droge) kale betonnen oppervlak over hebt, kun je er ook voor kiezen hierop direct je tapijttegels op te lijmen. Een gladde laag betonverf moet je misschien even wat bijschuren, waarna je hem opnieuw schoon en droog maakt.

Goede ondervloer tapijttegels op een houten vloer

Tapijttegels kunnen gelijmd worden op een houten vloer, mits deze aan de eerder in dit artikel genoemde eisen van een ondervloer voldoet: egaal (dus geen grove hobbels of spleten), droog, schoon, niet te glad.

Een schuurmachine egaliseert oneffenheden eenvoudig weg.

Vergeet niet voor het lijmen de goede vloer schoon te maken (bijvoorbeeld met ammoniakoplossing) en pas aan de slag te gaan met vloertegels leggen als hij goed droog is.

Is de houten vloer te onregelmatig om weg te werken met een schuurmachine, dan is een hardboard ondergrond het overwegen waard voor een optimaal egaal resultaat.

Tapijttegels combineren met vloerverwarming

Tapijttegels zijn comfortabel warm in de winter, maar de huiseigenaar (of kantoorbaas) die echt van comfort houdt wil ze natuurlijk wel graag op zijn verwarmde vloer kunnen leggen. Maar is dit eigenlijk wel verantwoord?

Tapijttegels moeten anti-statisch zijn voor vloerverwarming

Tapijt is in principe erg geschikt om te combineren met vloerverwarming. Wel hangt dit van het soort tapijttegel af. Ten eerste moet het materiaal anti-statisch zijn. Nu zijn meeste tapijtsoorten gelukkig inderdaad anti-statisch.

Statische elektriciteit kan je ongevaarlijke, maar vervelende elektrische schokjes geven in de winter. Niet erg prettig, dus.

Tapijttegels moeten warmte doorlaten bij vloerverwarming

Ten tweede moet de tapijttegel een warmtedoorlaatweerstand hebben die laag genoeg is: niet hoger dan 0,15 m² per K/W. Zo dringt de warmte van de vloerverwarming voldoende door de tapijt laag heen.

Gelukkig voldoen de meeste tapijttegels aan de eisen voor vloerverwarming.

Conclusie

Je kunt tapijttegels leggen op meerdere soorten ondergronden, zo lang deze egaal zijn, schoon, vlak en een iets ruwe oppervlakte hebben. Niets wat te “sponzig” is, dus geen tapijt of kurk.

De beste ondergronden voor dit soort vloerbedekking zijn egaal, ruw aan de oppervlakte, droog en schoon. Hardboard platen zijn hiervan een voorbeeld, of gewoon direct op (schoon en droog) beton.

Sommige mensen gebruiken isolatieschuim als ondervloer, maar dit hoeft niet per se. Tapijttegels kunnen prima gelegd worden op harde vloeren die voorzien zijn van vloerverwarming, mits hun PIT-logo aangeeft dat ze anti-statisch zijn en de warmtedoorlaatbaarheid niet te laag is.

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman