nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Duurzame vloeren, wat is er mogelijk? | Sparo.nl

Duurzame vloeren, wat is er mogelijk?

tapijttegels op kantoor kiezen tips

Duurzame vloeren, wat is er mogelijk?

Steeds meer mensen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en kijken naar duurzame oplossingen voor in huis of op kantoor. Zo hebben veel panden en huizen al zonnepanelen, goede isolatie, dubbel glas en zijn ze van het gas af. Nu zijn ook duurzame vloeren steeds meer in opkomst en de mogelijkheden hiervoor groeien.  

In het artikel hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn en hoe je de beste keuze maakt voor bij jou op kantoor of thuis. 

Hoeveel mogelijkheden zijn er voor duurzame vloeren

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Van een compleet nieuwe vloer, tot kleine aanpassingen aan je huidige vloer. Wij gaan ze niet allemaal voor je behandelen, maar noemen hieronder 5 oplossingen die in onze ogen het meest duurzaam zijn op lange termijn. 

Vloerisolatie zorgt voor een duurzamere vloer

Een relatief simpele en goedkope oplossing is het aanbrengen van vloerisolatie. Vloerisolatie is eenvoudig te leggen en kost niet veel tijd. Tegenwoordig bestaan er genoeg isolatiematerialen die duurzaam zijn, en daarbij bespaar je natuurlijk bakken met energie die veel meer impact hebben op de duurzaamheid bij jou in huis of op kantoor.  

Het is daarbij ook niet alleen een duurzame oplossing, maar bespaart je op termijn ook veel geld. De isolatie houdt de koude lucht van onderaf namelijk zo veel mogelijk tegen, waardoor je verwarming veel minder zijn best hoeft te doen. Dit bespaart dus op jaarbasis ontzettend veel in je portemonnee én op het milieu. 

Vloerverwarming is ook een duurzame oplossing

Veel mensen denken niet aan duurzaamheid bij het aanleggen van een nieuwe verwarming, maar toch is vloerverwarming duurzamer dan je denkt. Helemaal als je deze vervangt voor de oude radiatoren die nu misschien wel aanstaan.

Wanneer je kiest voor een vloerverwarming die verwarmt met warm water, ben je helemaal duurzaam bezig. Hier wordt dan warm water door buizen onder de vloer gepompt, waardoor je huis of kantoor langzaam opwarmt. Als het dan eenmaal lekker is, zorgt de vloerverwarming voor een constante en gelijkmatige warmte. Op die manier gaat er vrijwel geen warmte verloren en bespaar je dus ook hier veel bakken met energie en geld. 

Kies voor tapijttegels

Tapijttegels zijn (en blijven voorlopig) de meest duurzame mogelijkheid voor je vloer. Dit komt doordat ze ten eerste een isolerende werking hebben en dus koude lucht van onder tegenhouden. Daarnaast zijn sommige tapijttegels van extra duurzaam materiaal zoals wol, dit is het meest slijtvaste materiaal en daarbij volledig biologisch afbreekbaar. 

Je hebt bij Sparo.nl ook de mogelijkheid om te kiezen voor tweedehands tapijttegels. Die zien er uiteraard uit als nieuw en hoeven dus niet opnieuw geproduceerd te worden. Dat is dus helemaal duurzaam en milieubewust. 

Neem eens een kijkje op onze duurzaamheid pagina of kijk eens bij onze gebruikte tapijttegels om te kijken of er wat voor je tussen zit. 

Een goed onderhouden vloer is duurzaam

Het goed onderhouden van je (nieuwe) vloer brengt veel duurzaamheid voordelen met zich mee. Ten eerste geldt natuurlijk: wie zijn of haar vloer zorgvuldig onderhoudt, doet er veel langer mee en dat bespaart een nieuwe vloer met grondstoffen en productie-energie en water. 

Wij raden je aan om goed onderzoek te doen naar wat je vloer nodig heeft om lang mooi te blijven. Denk aan bijvoorbeeld een nieuw laagje lak of een beetje olie. 

Ook bij tapijttegels is goed onderhoud belangrijk om ze lang mooi te laten houden. Onze experts geven je graag advies en denken met je mee over het beste onderhoud van je vloer. 

De bovenkant van je vloer isoleren

Wanneer je geen kruipruimte hebt omdat je bijvoorbeeld in een appartement woont, maar wel graag je huidige vloer wil verduurzamen, is boven isolatie een goede oplossing. Ook wanneer je wel een kruipruimte hebt is dit natuurlijk mogelijk om in plaats van, of naast de normale vloerisolatie te plaatsen.

Je hebt als eerste optie een isolerende onderlaag. Dit is een soort isolerende folie dat een extra laagje van een paar millimeter onder je vloer aanbrengt. Het rendement hiervan is redelijk klein vergeleken met andere verduurzaming opties, maar de investering hoeft hiervoor ook niet groot te zijn. 

De tweede optie voor boven isolatie van je vloer is een dekvloer. Deze leg je bovenop je oude dekvloer en onder de isolatielaag in. Doe dit wel alleen als je van plan bent een nieuwe (harde) vloer aan te leggen. Tapijt, en dus ook tapijttegels zijn hiervoor niet aan te raden. Deze methode is dus ingrijpender, maar wel veel effectiever.

Sparo helpt je bij het verduurzamen van je vloer

Ben je helemaal om en klaar om je vloer te verduurzamen? Neem dan eens contact op met ons team van experts voor advies en dan bespreken we de mogelijkheden samen met jou.

Deel dit bericht


slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman