nexus slot

depo 25 bonus 25

nexus slot

zeus slot

garansi kekalahan 100

Recycled PVB: van autoruiten naar tapijttegels - Sparo Tapijttegels

Recycled PVB: van autoruiten naar tapijttegels

tapijttegels met pvb

Recycled PVB: van autoruiten naar tapijttegels

Wat hebben autoruiten en tapijttegels met elkaar te maken? Nou, misschien meer dan je denkt. Het laminaat op autoruiten dat er voor zorgt dat deze ruiten niet barsten kan worde gerecycled en wordt voor de productie in een aantal van onze tapijttegels gebruikt.

Tweede leven

Op dit moment zijn er in de wereld ruim 1,4 miljard auto’s. Jaarlijks krijgt gemiddeld vijf tot zes procent van de auto’s een nieuwe ruit. Een snelle rekensom leert ons dat dit al gauw gaat om 700.000 tot 840.000 vervangen autoruiten.

De EU zet zich in om deze voorruiten te recyclen, maar het laminaat (PVB) dat verhindert dat de ruiten barsten, daar was nog geen tweede leven voor gevonden.

Maar inmiddels wel.

Onze leverancier van tapijttegels, Interface werkt samen met de supply chain om het laminaat te verwerken en te gebruiken voor de productie van tapijttegels. Hierdoor wordt de CO2-voetafdruk van onze tapijttegels verkleint en tegelijk de gebruiksduur van PVB verlengt.

Van autoruit naar onderdeel van precoat

Een van de belangrijkste elementen van een tapijttegel met de meeste impact op het milieu zijn de grondstoffen die worden gebruikt. Als we naar de grondstoffen van een tapijttegel kijken dan zien we dat naast de garen, ook de latex precoat de grootste bijdrage levert.

De precoat is een belangrijk element van de tapijttegel. Het houdt de garen vast aan de ondergrond. In de hele tapijtsector is synthetisch latex het hoofdbestanddeel van de precoat.

anatomy van een tapijttegel

Hoe dan?

Autoruiten worden sinds de jaren dertig van de vorige eeuw gelamineerd. Dit zorgt er voor dat de ruiten niet (snel) barsten. Doordat er gemiddeld per jaar één op de twintig auto’s een vervangende ruit nodig heeft, heeft dit enorme invloed op de extra stroom aan grondstoffen op. De meeste autoruiten zijn gelamineerd met polyvinylbutyral (PVB), een grondstof waarmee we in de latex kunnen vervangen in de precoat.

“Door gerecycled PVB te gebruiken, verminderen we de koolstofvoetafdruk van de precoat met 80% in vergelijking met traditioneel latex”

Tapijttegels op basis van PVB

Als je tapijttegels bij ons koopt is de kans dus aanwezig dat hierin gerecyclede autoruiten zitten. Hoe mooi is dat?????

Eén van de tapijttegels met PVB zijn onze Scandinavian tapijttegels van Interface.

Deze zwarte tapijttegels zijn uitermate geschikt om te leggen in je schuur, garage, magazijn, zolder of andere plekken waar tijdelijk tapijttegels nodig hebt. Deze tapijttegels hebben een Graphlex-backing. Dit is de standaard backing van Interface maar de kwaliteit of prestaties zijn zeker niet standaard.

Deel dit bericht


Je hebt dit product toegevoegd aan de winkelwagen:

slot qris

bonus new member

slot777

slot777

https://kelurahanwahno.kotajayapura.id/wp-includes/js/bonus-new-member/

https://kroya-kroya.cilacapkab.go.id/wp-includes/css/depo-20-bonus-20/

spaceman

spaceman